Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας

Knowledge and Uncertainty Research Laboratory

Στην Τρίπολη για το CERN


Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, από τις 12:00 και μετά, στην Τρίπολη, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και CERN. Για να έχουν περισσότεροι φοιτητές τη δυνατότητα να λάβουν μέρος οργανώσαμε εκδρομές με πούλμαν προς και από την Τρίπολη.


Από τη Σπάρτη θα αναχωρήσει πούλμαν 77 θέσεων από τη στάση Μουσείο στις 10:30. Υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ο κ. Πουλόπουλος.


Από την Κόρινθο θα αναχωρήσει πούλμαν 20 θέσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα ΠΕΔΙΣ, διεύθνη Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών (ΙΚΑ Κορίνθου) στις 10:30.


Από το Ναύπλιο θα αναχωρήσει πούλμαν 17 θέσεων από το κτήριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δίπλα στο γήπεδο, στις 10:30.


Τα πούλμαν προγραμματίζεται να φτάσουν στην Τρίπολη λίγο πριν τις 12:00, ώστε όλοι να προλάβουν την έναρξη της εκδήλωσης "Επιταχύνοντας την καριέρα σου". Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του CERN. Ο κ. Τσεσμελής, που από τη θέση του έχει βοηθήσει σημαντικά στην εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και CERN, θα παρουσιάσει τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω του CERN για τους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στη συνέχεια ο κ. Θοδωρής Γιαννακόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παράλληλα με τις σπουδές του ζει και εργάζεται στο CERN, θα αναφερθεί στην εμπειρία της μετακίνησης στην Ελβετία καθώς και στους τρόπους με τους οποίους η δική του πορεία ανοίγει το δρόμο και για επόμενους φοιτητές. Το "Επιταχύνοντας την καριέρα σου" κλείνει ο κ. Κώστας Βασιλάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα εξηγήσει πως η μαθητεία ή και η εργασία στο CERN μπορεί να συνδυαστεί, ή και να αποτελέσει μέρος, των σπουδών των φοιτητών.


Στο διάστημα 14:00-15:00 θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.


Ακολουθεί η ομιλία του Tony Hey, πρώην αντιπροέδρου της Microsoft Research, ο οποίος θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο η έρευνα που γίνεται στο CERN συμπορεύεται με τις εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής.


Στις 16:00 τα πούλμαν θα αναχωρήσουν για την επιστροφή τους σε Σπάρτη, Κόρινθο και Ναύπλιο.


Υπάρχουν αρκετές ελεύθερες θέσεις στα πούλμαν της Κορίνθου και του Ναυπλίου, και κάπως λιγότερες στης Σπάρτης, και μπορούν να λάβουν μέρος στις εκδρομές και φοιτητές που δεν είχαν κάνει τη σχετική προεγγραφή.